Sřk

Distortion-festivalen 2010 2-6. juni

København. Fristaden. Friheten. Distortion Festivalen. En urbanisert Roskilde-festival fri fra illeluktende hippier, og erstattet med godluktende hipstere. Heidi Slimane-kloner komplett med korte skjorts, altfor store t-skjorter, trendy hårsveiser og seilersko.

Jeg kom til Køben uten altfor stor forkunnskap om hva Distortion-festivalen handlet om. Av en kompis som bor der, hadde jeg fått hørt at det var en svær by-fest, og han lurte på hvordan jeg skulle anmelde en festival uten de store enkeltartistene, og kanskje spesielt siden de største navnene på plakaten valgte å gjøre DJ-sett.

Nei, det tenkte jeg også på, men jeg skal prøve å gjengi noe av stemningen jeg følte under festivalen, og mine høydepunkter på festivalen, som jeg forresten anbefaler alle med en kompis eller to i Køben å stikke til.

Klashy Tjekno Tank sørget for de desidert beste stemningen. Utstyrt med pandadrakter, og andre syke antrekk, gikk de til angrep på et intetanende publikum, og nærmest tvang oss til å danse. At det var dårlige Armand Van Halen-remikser, og annet skvip som kom ut fra denne tanksen som var rullet inn i København sentrum, hadde ingenting å si. Vi var alle grepet av en massesuggesjon, en felles kjemisk peak, hvor alt smelter sammen i en klump av varmt felleskap & Tuborg. For det er det Distortion Festival handler om; en enorm fest, hvor alle er invitert, og hvem som spiller har ikke så mye å si. Alle kommer krypende ut fra
Nørrebro, Cityport, Vesterbro, Knippelsbro, og resten av byen med et mål for øye: Ha en sinnsykt bra opplevelse. Buddhaer fra Christiania kommer snublende fram til solskinnet, og folkemassene for å gjøre alle i 50 meters radius passive, og potte-fjerne. Tech-house, deep house, dubstep, metall, indie-rock, og kjipe trance-remikser smeltes sammen til en heidundranes by-fest!

Det er det Distortion er; en hyllest til Københavns uteliv!

Det å måtte forholde seg til dette som en festival, gjør både meg, og Distortion en bjørnetjeneste. På Distortion er det å forholde seg til scener, og artister, både fåfengt, og nyttesløst. Det er stemningen, og ikke minst festen, som står i hovedfokus, og om det gjør! Distortion-stands med 10 Jägershots til hundringsen, six-pack til femti, tjuepakning til førti, lista går videre og videre.

Man ender med å vandre rundt i en slags grøtete tåke, hvor kun de virkelige høydepunktene har mulighet til å feste seg i hukommelsen:

Onsdag på Cityport & Pumpehuset:

Enorme gatefester med strålende sol, og det første euforiske møte med Klashy Tjekno Tank & Jägermeister-bussen. Et knall-kult DJ-sett med Simian Moblie Disco. Overraskende kul rap fra PNP, og ikke minst de danske heltene Whomadewho live!

Torsdag på Nørrebro & Koldbranshallen:
 

Madlib/J-Roc & Pet Shop Bears spilte med en så jævlig feit bass at jeg slapp å danse, jeg ble bare ristet fra side til side, og påtroppende tinnitus er definitivt innenfor rekkevidde. Da det i tillegg ble etterfulgt av noe de kalte Triple Bass Attack, kunne jeg si takk & farvel til øra.

Fredag på Vesterbro & Club Clash på Calsbergfabrikken:

Danske Chimes & Bells hadde høy indie-gåsehudsfaktor i samme gate som Sigúr Ros & Moddi. Beardyman var også akkurat det man trengte gjennom utsøkt beatboxing, og et herlig danskt publikum, hvor alle som noensinne har vært på Roskilde, kan nikkende anergjennende til. Roskilde tantra Silent Disco, et konsept hvor DJer spiller i et stille område, til et publikum utstyrt med trådløse hodetelefoner. Det ser akkurat passe tilbakestående ut å danse som faen uten at noen andre hører musikken, men pokker så fett!

Lørdag på Knippelsbro & Carlsbergfabrikken:
 

Yatch-disco i Nyhavnen under Knippelsbro m/grillmat og hvitvin, Jamie Jones, Spleen United, og ÆØÅ & 24 Reasons tvang oss til å danse nesten inn i en koma. På dette tidspunktet var jeg så jævlig sliten at jeg måtte kapitulere.


I retrospekt innså jeg at det er klin umulig å være tilstede på alt under Distortion. Godt over 100 DJ`s, en haug med førfester, etterfester, nachspiel, forspiel, og sikkert godt over 100 000 besøkende på så godt som alle utesteder i hele byen!

Uansett, tusen takk til Distortion for at jeg fikk være tilstede! Jeg kommer garantert til å være tilstede neste år uavhengig om jeg dekker det eller ei. Det er faktisk så fett, og jeg anbefaler alle som er lei av Roskilde til å ta turen hit istedenfor. Du kommer ikke til å angre et sekund.

Fred ut!

 

Foto: Knut Killmer og Oskari Onninen

Knut Killmer , 9.juli 2010

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!