Søk

Kollwitz - Like Iron I Rust

Nord. Hardt. Spektakulært. Blandingsmisbruk på den positive måten.

Hvis du som jeg, liker å google ting i ditt eget hodet er dette fire søkeord jeg ville brukt om Kollwitz. Fra Bodø og med bakgrunn fra The Spectacle og Beyond The Fences kommer denne femmerbanden med debuten etter drøye tre år som Kollwitz.

Bandet har ofte blitt omtalt som et metallband, noe som egentlig ikke er en passende beskrivelse. Ja, vokalen kunne glætt fronta et metallband, men det er en vill sjangerblanding vi hører på "Like Iron I Rust". At gutta har bakgrunn fra hardcoremiljøet er slettes ikke vanskelig å høret i det hele tatt. Her er det tett, men velspilt. Lite fengende, men dødsfett. Låtene har ikke en lei tendens til å føles som en grautete mølje som renner ut av høytalerene dine. Som flere andre norske kolleger lykkes Kollwitz med sin sjangerblanding. Det høres også passe vondt ut til at jeg velger å tro på dem samtidig som at dette er et album jeg kommer til å anbefale folk for å late som jeg er av det intelligente slaget.

Og det at det her ikke stikker seg ut noen låter som er bedre enn de andre må tolkes som et veldig godt tegn. 

Pokker heller, Kollwitz har klart å lage den debutskiva de sikkert drømte om da de starta opp og om dette holder like høyt nivå live kan jeg kalle allerede kalle Kollwitz for et av de bedre nye bandene jeg har hørt de siste årene. Og vanvittig fet coverart av Johannes Høie.

Spiller på by:Larm. Klart du skal dit. Klart du skal se Kollwitz.

Erick Ellectrick , 15.februar 2010

Del

Nyheter

Artikler

Årets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss på.
Bok: PRINCE SHOCKADELICA
23.januar 2014: Ikke ofte vi skriver om bøker her på Furore. Kan de folka der lese a???, spør du deg selv sikkert nå. Men når det kommer til Prince må vi jo i hvert fall gjøre et forsøk.
Årets Beste 2013
22.desember 2013: Den tiden på året, folks. Les eller gråt.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!