Sk

Mathias Stubø - Mathias Stubø

"Om himmelen føles slik, vil jeg aldri forlate dette stedet"

Du har 1 time, 6 min og 53 sekunder på å bli transformert inn i en verden fylt av friskt elektronika, sensitivitet på et personlig nivå, og futurisme til de ytterste grader. 20 år gamle Mathias Stubø fører oss gjennom en reise fylt med melankolske toner, elektronisk vibber og ikke minst, en personlig reise som utfyller hele albumet. Stubø har allerede skapt et navn for seg selv med debut albumet 1979, et album som er påvirket av disco og funk. Et godt reflektert album som gir en del av hvem dette vidunderbarnet er.

Utgitt gjennom BBE/VME inneholder platen et futuristisk, men har likevel et nostalgisk spekter; en god undertone av avdøde legendeproduser J.Dilla, filmatiske vokal samples, svimlende og tunge beat inspirert fra Boards Of Canada og en lettere men tungt inspirert av Lapalux. Likevel er han svært original og gir et friskt pust inn i den elektroniske verden. Delt inn i to frekvenser; ”High Frequency Feelings”; svevende, fengende og oppløftende frekvensen. ”Soul Touch” en varmere og mer sensitiv frekvens, som setter sitt preg. Vi får et innblikk over hvem Mathias virkelig er, ettersom at dette er et mer personlig og intimt album. Man må ikke utelukke at man får et innblikk over hvor forbanna talentfull denne 20-åringen virkelig er.

Du får altså en følelse hvor allsidig Stubø er, gjennom de to delene som blir presentert. Som i låta ”No One Would Know”, en låt tungt påvirket av jazz, en lekende funky beat i bakgrunnen mens en abstrakt melodi flyter seg hemningsløst. På ”Opp I Lufta” gir han oss en følelse at han kan skape klynger av lyder som får dem til å føle seg tunge, ustabile, forstyrret og psykedelisk. At vidunderbarnet har innåndet 20 år med elektronisk musikk kan ignoreres. Dette er overhodet ingen historieleksjon til oss som hører dette, men mye av full-lengden er påvirket av fortidens musikkfølelser, noe som gir et sterkt preg og som også sitter godt i hjertet.

Dette er et personlig album, noe som gjør Mathias Stubø til en bemerkningsverdig plate. Lyden er skarp, merkbar og man blir fraktet til en dimensjon som man aldri ville hatt trodd fantes. En direkte melodisk sans som vil appellere til selv den mest tilfeldige av elektroniske musikkobservatører, og ekte elektronikkelskere.

En plate så varm, så prestisjefylt, så rik og så personlig med et hint av sensualitet treffet hjertet så sjeldent som Mathias Stubø gjør.

Felicia Donkor , 19.april 2012

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Årets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss på.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!