Sřk

Roskilde. The Memories. #2

Les hva vĂĄr venn Erlend Mokkelbost sier om sine Roskildeminner.

Hvordan var det å spille på Roskildefestivalen?

- Det var rett og slett magisk. Jeg spilte med 2 band samme år (2006), og det med JR Ewing og KILLL. JR Ewing-konserten var spesiell, da vi hadde annonsert at vi skulle legge opp. Det var vel 7-8 tusen mennesker tilstede, og de var fantastiske - alle som én. KILLL-konserten var litt slappere greier, da vi ble tvunget til å spille midt på lyse dagen. Har man sett KILLL vet man at det er en dårlig idé, siden lysshowet er en essensiell del av konsertopplevelsen. Men det var uansett gøy, og jeg håper virkelig jeg får komme tilbake som artist igjen senere.

Har du noen gang vært der som publikum? Hvis ja, hvordan var det a?

- Jeg ble med Cato Salsa Experience som t-skjorteselger i 2003, og det var utrolig morsomt i noen dager. Vi bodde i et hus rett bak Oransje scene, levde livets glade dager og festet for harde livet. Men under Turboneger-konserten klarte jeg å miste båndet jeg hadde rundt armen, og jeg tok med meg bandets manager Julie Forchammer samt et par av bandmedlemmene for å snakke til meg et nytt pass på festivalkontoret. De var ikke behjelpelige ETT sekund, og jeg fikk beskjed om at jeg kunne få bli på festivalen ut dagen, men at de ikke kunne hjelpe meg med å komme etter det. Dagen derpå våknet jeg opp i et tomt hus, for alle andre hadde dratt på festival. Slukøret ruslet jeg inn til Roskilde by, spiste et helt elendig italiensk måltid og bestemte meg for å se Charlies Angels 2. Jeg trodde ikke det kunne bli tristere før jeg innså at mitt eneste selskap i kinosalen var et kjærestepar som fuglemata (kjøssa) hverandre under hele den elendige filmen. Jeg tusla tårevåt tilbake til huset vi bodde i, men på veien ble jeg så forbanna at jeg bestemte meg for MÅ komme meg inn - koste hva det koste vil. Jeg brukte båndet fra dagen før, slang meg inn blant en gjeng tyske metalfans og glei gjennom sikkerhetskontrollen og inn på festivalområdet. FOR en lykke, og for en fest det ble. Full av overmot (og vodka) flasha jeg plutselig båndet overalt, og plustelig hadde jeg kommet meg inn på backstageområdet. Der møtte jeg masse kjentfolk, og hadde det så morsomt som man kan ha det. Selv om festivalen varte en dag til, dro jeg hjem morgenen etter.

 Noen tips til band som spiller der for første gang?

- Spill ditt livs konsert, men prøv å slapp av. Kjempelett!

Hva skiller Roskilde fra andre festivaler?

- Den er helt unik, for man føler seg faktisk veldig fri når man er der. Det finnes knapt noen regler ala norske festivaler, bortsett fra det jævla båndet da, og man ender alltid opp med å oppleve artister man aldri har hørt om. World Music-teltet er et hot tips.

Tror du Furore i Harare kommer til å overleve årets Roskildefestival?

- Nei.

Mer om Roskilde 2012 her!

Erick Ellectrick , 15.april 2012

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!