Sřk

Intervju: Orango

Orango, bandet som oser testosteron.

I forbindelse at Orango slapp albumet Colonial Militia Vol 1. i forrige uke tok Furore seg en prat med gitarist slæsj vokalist Helge Kanck. Siden vi alltid opptrer profesjonelt, droppet jeg å ta opp det legendariske utdrikningslaget Helge arrangerte for søsteren min sin kommende mann. Når det er sagt fikk jeg noen veldig interessante svar på de spørsmålene som faktisk ble stilt.


Hva var gunnen til at dere gjorde comeback i fjor etter så lang tid?

- Vi hadde fått hvilt oss tilstrekkelig lenge, modnet noe voldsomt, laget bøttevis av fete rocke-klassikere, ogi tillegg var det jo en svært stor etterspørsel fra landets sump-rockere om en Orango-tilbakekomst. Det var nok årsaken, sånn kort oppsummert.

Hvordan var det å spille konsert på NM i Strongman, jeg ville heller trodd at NM i Handyman hadde passet bedre for trommis Trond?

- Trommeslager Trond Slåke er ikke bare voldsomt handy, han er også fryktelig sterk. At det ble Strongman NM før Handyman NM, er derfor kun tilfeldig.

Haha, vi gleder oss til Handyman NM. Dere har jo vært land og strand rundt og spillt konserter den siste tiden. Kommer dere til å fortsette med det?

- Det skal vi definitivt fortsette med. Det er dette vi lever og ånder for. Vi skal ut på en vår-runde på 15 konserter nå, før det blir en del sommerfestivaler, og så en ny runde på klubber og studentsteder når vi slipper "Colonial Militia Vol. 2" i oktober. Den musikken vi lager egner seg som regel svært godt rundt om på svette, tette klubber. Dessuten elsker vi å spille face-to-face med publikum, slik at vi kan overtale dem til å kjøpe platene våre. Noe de ofte ender opp med gjøre, med mindre de bruker opp alle sine oppsparte midler på Trond Slåkes skjegg, som vi selger i poser á 5 gram. Tror bare de bør brukes til å pynte opp, anbefaler ikke å røyke det. Blir litt surt.

Det nye albumet deres heter Colonial Militia Vol 1. Kommer det en oppfølger?

- Nei, på ingen måte. Det skulle tatt seg ut. Jo, det gjør det definitivt. Vi driver og legger siste hånd på verket nå, og slipper "Colonial Militia Vol. 2" i oktober. Da blir det mer fjong trio-rock fra Orango. Alle låtene ble spilt inn i en og samme session - 23 spor på 9 dager, hvilket i det minste er en slags personlig rekord.

Tittelen gir meg assosiasjoner til den amerikanske frigjøringskrigen. Er jeg helt på bærtur?

- Nei, det er du ikke. Du kan din historie, og det liker vi godt. Vi ser på oss selv som en koloni-militis, ikke ulik de små sammenraskede hærene av nybyggere og indianere, som var mye brukt både under den fransk-britiske krigen om det amerikanske kontinentet, og siden under den amerikanske uavhngighetskirgen. Vi er en liten hær som drar i krigen på egne premisser, og som jobber litt sånn gerilja-aktig på siden av de regulære armeene.. Når vi ikke vil lenger ønsker å krige, drar vi tilbake til åker, nybrottsarbeid, potet-opptaking, fiske og jakt.

Akkurat det jeg tenkte! Hvordan vil dere beskrive den nye skiva?

- Et fyrverkeri! Den viser et mer mange-fassert Orango, vi har modnet litt og tør å dra på med noen lange seige saker, et liten akkustisk snutt, etc, i tillegg den mer riffa rocke-pakka. Vi tror dette albumet har potensiale til å treffe bredere enn forgjengeren "Confessions". Vi har inkludert både gospelkor, orgler og strykere denne gangen, og innbiller oss at vi har laget rock for BÅDE gutter og jenter, menn og kvinner, unge og gamle.

Er det noen norske band dere mener burde fått mere oppmerksomhet i tillegg til dere selv?

- Ja, det er det, helt soleklart En pussig og ganske kjedelig musikkformaterings-policy hos en del radio-kanaler etc, gjør jo at en del band må jobbe svært hardt for å synes. Blant de bandene og artistene vi er glade i og som helt klar burde være lengre framme i folks bevissthet, er Kenneth Ishak, El Doom And The Born Electric, for å nevne et par.

Ja, og Kenneth Ishaks nye band Heyerdahl. Og til slutt må jeg bare si at jeg elsker bartene deres, er det en betingelse for å være med i bandet at man må ha ansiktshår?

- Ja. Uten ansiktshår og tilhørende solid reproduksjon av det samme, mangler du sannsynligvis den viriliteten og manndommen vi etterspør i Orango. Men det er jo lov å prøve seg med en søknad, når vi tre skal ut i permisjon og hvile på laurbærene

 

Dag Løchstøer Hauge , 27.mars 2012

Del

Nyheter

Artikler

Musikk-Norges Kjekkeste Menn 2015
31.December 2015: Handsome Boys Make Pretty Graves:
Best Of 2015
25.December 2015: Er det egentlig noen som fortsatt leser disse listene egentlig?
Ă…rets Beste 2014
31.desember 2014: Lister, lister, lister. Vi hiver oss pĂĄ.

Anbefalinger

Jesus Fucking Christ
12.november 2013: Nytt fra Like Rats From A Sinking Ship-Remi. Vi gleder oss til mer allerede!
Sweet Like Chili
18.mars 2013: Søstrene Braseth fra Bodø med gode vibber.
Love Dance
22.november 2012: Ingen lager mer ektefølt popmusikk enn denne banden om dagen. Dette SKAL du høre!